7-znakova-da-vam-treba-masaza

7 znakova da vam treba masaža

1. Niste imali nikakav bol mesecima (možda i godinama)

Verovali ili ne, masaža nije potrebna samo kada osetimo neki bol.
Naprotiv, masažne terapije najbolje “rade” kad su redovne. Iskusni terapeut će vam preporučiti jednu masažu mesečno za normalno održavanje tela, a kada je u pitanju rehabilitacija povrede – češće.

 

2. Kod treninga

Pri početku treniranja, naročito u proleće, kada fizičke aktivnosti postanu češće, one postaju izazov za mišiće, te je potrebno uvesti masažnu terapiju – za oporavak, pasivno istezanje, otklanjanje hipertonusa. Dobar terapeut može vam pomoći da budete aktivni, i bez povreda.

 

3. Imate bol u vratu, ramenu, kuku, nozi…

Bol je način kojim naše telo pokušava da nam saopšti da nešto nije u redu. Što više radimo, i što više ignorišemo bol, ona postaje sve veća, i pogoršava se stanje celog tela. Masažni terpeut vam može pomoći da ublažite, pa čak i uklonite bol.

 

migrena-masaza

 

4. Česte glavobolje

Kada mišići oko ramena, vrata, i glave postanu čvrsti – počinje glavobolja. Redovna masažna terapija može vas osloboditi tenzione glavobolje, a dokazano je da pomaže i kod migrene.

 

5. Manjak fleksibilnosti

Ne možete da okrenete galvu i vrat koliko ste nekada mogli, podignete ruku kao ranije, možda ne možete da dodirnete prste na nogama… u svakom slučaju, ako imate bilo kakva muskularna ograničenja koja vas ometaju, potrebna vam je masažna trapija kao pomoć.

 

6. Ne spavate dovoljno

Spavanje je veoma važno za oporavak organizma. Masažna terapija pomaže opuštanju organizma i poboljšava kvalitet sna.

 

7. Pod stresom ste

Da pojasnimo, većina nas suočena je sa više stresa u organizmu, od onoga što je prihvatljivo. Jedan od najboljih načina da smanjite nivo hormona stresa, i povećate nivo endofrina, jeste da odete na masažu. Masažna terapija deluje odmah.

 

Zaključak

Masažna terapija: manje bola, više funkcija, bolji san, manje stresa.

 

masaza-opustanje